New AMERZING Concept | Apa pendapat korang?

June 26, 2020



Hi guys!!

If you guys have followed me since day-1, you surely know why I started a blog back in 2016 right? Kalau belum tahu and nak tahu, Amer sediakan link di sini --> My first post and why I blog in English.

Okay, so the new concept that I want to bring into Amerzing is that I want to start mixing my language between English and Malay. I started my blog for fun and I write in English because I solely want to improve my English.

Alhamdulillah, I have improved a lot throughout these 4 years. MUET pun dah lepas, segala exam yang bekaitan dengan English writing literature pun dah lepas. Wahh sedar tak sedar dah 4 tahun Amer berblogging. Maybe one day I'll recap some of the interesting experiences while blogging. Hahaha!

Jadi sudah tiba masanya untuk kita lebih santai dalam blog ni. Baru rasa macam tengah bercakap depan-depan kan? So starting from today, Amerzing will become more leasure and relax.

Jangan risau, sekali sekala Amer akan tulis full in English juga, especially bila tulis post yang koyak and sendu hahaha sebab time tu kalau berpuitis dalam English rasa macam lebih feeling.

So, what's is your opinion? Apa pendapat korang? Okay ke tak okay kalau Amer tulis campur Malay dan English? Or stay with English je? Komen dekat bawah nanti!

Till next time!

You Might Also Like

5 Comments

  1. Okay sangat. Kalau mix language, lagi tinggi peluang utk dpt viewer dari latar belakang berbeza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I was thinking the same too. We blog for the readers to read right. Terima kasih atas pandangan

      Delete
  2. Okay je. Sekali sekala selit sekali loghat kedah tu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha loghat kedah tu memang wajib ada nanti. tunggu je haahahha

      Delete
  3. Ok je..Kami yang baca pun boleh belajar perbaiki english kami.

    ReplyDelete